Colours shown differently after using palette?

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Colours shown differently after using palette?

Christoph Raab
Hi everyone,
writing to the list since now that the Launchpad presence is discontinued, I couldn't find a "questions" section on Gitlab...
I'm new to using swatches/palettes, so I assume I'm doing something wrong. I have a file, looking at the top layer (normal blend mode, all others invisible). Since I started using a certain swatch, all the colours, including those in the palette, are more dull - in the attached image compare the Fill field to the rectangle... This persists through closing and re-opening. What did I mess up?
Best,
Chris

------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Inkscape-user mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/inkscape-user

Screenshot from 2017-06-30 19:32:18.png (156K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Colours shown differently after using palette?

Maren Hachmann
Hi Chris,

the answers section (which is linked from inside the Inkscape program,
in case you're looking for it again) and the bug reports section on
launchpad are still in use (for answers:
https://answers.launchpad.net/inkscape).

As to your issue, could you perhaps share an svg?

Kind Regards,
 Maren

Am 30.06.2017 um 19:46 schrieb Christoph Raab:

> Hi everyone,
> writing to the list since now that the Launchpad presence is
> discontinued, I couldn't find a "questions" section on Gitlab...
> I'm new to using swatches/palettes, so I assume I'm doing something
> wrong. I have a file, looking at the top layer (normal blend mode, all
> others invisible). Since I started using a certain swatch, all the
> colours, including those in the palette, are more dull - in the attached
> image compare the Fill field to the rectangle... This persists through
> closing and re-opening. What did I mess up?
> Best,
> Chris
>
>
> ------------------------------------------------------------------------------
> Check out the vibrant tech community on one of the world's most
> engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
>
>
>
> _______________________________________________
> Inkscape-user mailing list
> [hidden email]
> https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/inkscape-user
>


------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Inkscape-user mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/inkscape-user
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Colours shown differently after using palette?

Christoph Raab
Hi Maren,
thanks for the clarification!
I've cut my SVG down to only one object, it's attached along with the palette file. The effect persists when I copy and paste it into a new document, too. But it's only when viewing in Inkscape (using 0.92), not in PNG or PDF.
Best,
Christoph

On Sat, Jul 1, 2017 at 12:02 AM Maren Hachmann <[hidden email]> wrote:
Hi Chris,

the answers section (which is linked from inside the Inkscape program,
in case you're looking for it again) and the bug reports section on
launchpad are still in use (for answers:
https://answers.launchpad.net/inkscape).

As to your issue, could you perhaps share an svg?

Kind Regards,
 Maren

Am 30.06.2017 um 19:46 schrieb Christoph Raab:
> Hi everyone,
> writing to the list since now that the Launchpad presence is
> discontinued, I couldn't find a "questions" section on Gitlab...
> I'm new to using swatches/palettes, so I assume I'm doing something
> wrong. I have a file, looking at the top layer (normal blend mode, all
> others invisible). Since I started using a certain swatch, all the
> colours, including those in the palette, are more dull - in the attached
> image compare the Fill field to the rectangle... This persists through
> closing and re-opening. What did I mess up?
> Best,
> Chris
>
>
> ------------------------------------------------------------------------------
> Check out the vibrant tech community on one of the world's most
> engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
>
>
>
> _______________________________________________
> Inkscape-user mailing list
> [hidden email]
> https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/inkscape-user
>


------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Inkscape-user mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/inkscape-user

------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Inkscape-user mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/inkscape-user

dulled-colors-minimal.svg (6K) Download Attachment
chimpsky-printsafe (4K) Download Attachment