Re: Issues Loading Inkscape on macOS Sierra

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Issues Loading Inkscape on macOS Sierra

PipingDesignCentral .
I have noticed that Inkscape loads "invisibly" when I'm running both my laptop screen and and external monitor. If I disconnect the external monitor, the Inkscape window appears.

Paul


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Mon, 13 Mar 2017 13:11:27 -0400
From: Danielle Forrest <[hidden email]>
Subject: [Inkscape-devel] Issues Loading Inkscape on macOS Sierra
        (Version        10.12)
To: [hidden email]
Message-ID: <[hidden email]>
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"

I have version 0.91 of Inkscape (installed 64bit version) and xQuartz version 2.7.11.

I have used Inkscape on this computer before without problems but now it won?t load (program goes to not responding).  I start xQuartz first because I read something that said I should, but that didn?t help.

I?m assuming this has to do with the OS since nothing else had changed (I don?t remember when I updated to macOS Sierra, so I?m making a wild assumption here).  To be safe, I did remove and reinstall xQuartz and Inkscape (in case something had become corrupted) but that didn?t fix the problem.

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: PastedGraphic-1.png

------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Inkscape-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/inkscape-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Issues Loading Inkscape on macOS Sierra

Danielle Forrest
I have given permissions.  I’m quite familiar with how to get programs to start when it comes from the internet.  For good measure, I’ve also double checked that attempting to run while disconnected from my external monitor doesn’t improve it (I’m not actually running dual monitors as the laptop is closed but am using an external monitor).



Message: 1
Date: Mon, 13 Mar 2017 13:31:56 -0400
From: "PipingDesignCentral ." <[hidden email]>
Subject: Re: [Inkscape-devel] Issues Loading Inkscape on macOS Sierra
To: [hidden email]
Message-ID:
<[hidden email]>
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"

I have noticed that Inkscape loads "invisibly" when I'm running both my
laptop screen and and external monitor. If I disconnect the external
monitor, the Inkscape window appears.

Paul


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Mon, 13 Mar 2017 13:11:27 -0400
From: Danielle Forrest <[hidden email]>
Subject: [Inkscape-devel] Issues Loading Inkscape on macOS Sierra
       (Version        10.12)
To: [hidden email]
Message-ID: <[hidden email]>
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"

I have version 0.91 of Inkscape (installed 64bit version) and xQuartz
version 2.7.11.

I have used Inkscape on this computer before without problems but now it
won?t load (program goes to not responding).  I start xQuartz first because
I read something that said I should, but that didn?t help.

I?m assuming this has to do with the OS since nothing else had changed (I
don?t remember when I updated to macOS Sierra, so I?m making a wild
assumption here).  To be safe, I did remove and reinstall xQuartz and
Inkscape (in case something had become corrupted) but that didn?t fix the
problem.

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: PastedGraphic-1.png

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...

------------------------------

Message: 2
Date: Mon, 13 Mar 2017 10:42:35 -0700
From: "Windell H. Oskay" <[hidden email]>
Subject: Re: [Inkscape-devel] Issues Loading Inkscape on macOS Sierra
(Version 10.12)
To: inkscape-devel <[hidden email]>
Message-ID:
<[hidden email]>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8


On Mar 13, 2017, at 10:11 AM, Danielle Forrest <[hidden email]> wrote:
To be safe, I did remove and reinstall xQuartz and Inkscape (in case something had become corrupted) but that didn?t fix the problem.

If you've re-installed, then it may be necessary to give explicit permission for it to open the first time. Right click (or control-click) on the Inkscape application icon in the Finder, and then select "Open" from the menu there.


Windell H. Oskay, Ph.D.
Co-Founder and Chief Scientist
Evil Mad Scientist Laboratories
175 San Lazaro Ave, STE 150
Sunnyvale CA 94086
http://www.evilmadscientist.com/






------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Inkscape-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/inkscape-devel
Loading...